Σάλτσα ραΐτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι μέτριο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη ή κομμένο σε πολύ μικρά ζάρια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές γεμάτες ψιλοκομμένη μέντα ή φρέσκο κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. ή μαϊντανό
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
Ασία (Ινδία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφού κόψουμε το αγγούρι, το αλατίζουμε και το στραγγίζουμε καλά. Το πιέζουμε με τα χέρια να βγάλει τα υγρά του.
  2. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και προσθέτουμε και το αγγούρι. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και βάζουμε στο ψυγείο λίγο να κρυώσει.
  3. Σερβίρουμε.
Ινδία
Ασία

Αυτό το ήξερες

Η ραΐτα είναι μια παραδοσιακή ινδική σως που σερβίρεται για να ισορροπεί τις καυτερές και πικάντικες γεύσεις του Ινδικού φαγητού. Θυμίζει το ελληνικό τζατζίκι, μόνο που έχει πιο δροσερή γεύση, καθώς...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2998 Εμφανίσεις σήμερα: 2