Σαλάτα του σεφ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 6 κ.σ. καλαμπόκι
  • 2 αυγά βραστά
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 φλιτζ. σως κοκτέιλ ή γλυκιά σως με ουίσκι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι με την ντομάτα, το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., το αγγούρι, το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
  2. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με την σως της επιλογής μας και βάζουμε τα αυγά (κομμένα στην μέση) περιμετρικά στη σαλατιέρα. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Το μαρούλι έχει πολύ λίγες θερμίδες και συχνά οι διατροφολόγοι το χρησιμοποιούν στα πλαίσια μιας ισοροπημένης διατροφής ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11466 Εμφανίσεις σήμερα: 2