Σαλάτα του Καίσαρα με φιλέτα σολομού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα σολομού κομμένα στη μέση ή 4 φιλέτα σολομού από την ουρά
  • 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι
  • dressing αντζούγιας
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το dressing και το αφήνουμε στο ψυγείο. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα φιλέτα για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά και έπειτα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με λεμόνι.
  2. Ανακατεύουμε το μαρούλι με το dressing και σερβίρουμε με τα φιλέτα σολομού από πάνω. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρουτόν και τοματίνια.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2560 Εμφανίσεις σήμερα: 1