Το μαρούλι έχει πολύ λίγες θερμίδες και συχνά οι διατροφολόγοι το χρησιμοποιούν στα πλαίσια μιας ισοροπημένης διατροφής ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.
Σαλάτα του ναύτη του Καίσαρα
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- ½ μαρούλι, ανάλογα με τη ρίζα ή ½ σγουρή σαλάτα, ανάλογα με τη ρίζα
- 2 φέτες φιλέτο καπνιστού σολομού κομμένες σε λωρίδες
- κρουτόν έτοιμο ή εναλλακτικά 3 φέτες ψωμί του τόστ και 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
- 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κ.σ. σως του Καίσαρα
- αλάτι
για τη σως
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. σιμπουλέτ ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη σως
- Βάζουμε σε μπολ σιμπουλέτ, αλατοπίπερο, σκόρδο, μουστάρδα και ξύδι.
- Ανακατεύουμε και παράλληλα ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
για τη σαλάτα
- Αν δεν έχουμε κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες. έτοιμο, κόβουμε σε κυβάκια τις κόρες από τα ψωμάκια του τοστ. Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Το κρουτόν μας είναι έτοιμο.
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας.
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας και έπειτα βάζουμε από πάνω τις λωρίδες καπνιστού σολωμού.
- ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με τη σως μας.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν δεν έχουμε σιμπουλέτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο μυρωδικό.
Για να κάνουμε πιο έντονη τη γεύση στο κρουτόν μας, μπορούμε να προσθέσουμε και αλατοπίπερο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11171
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο