Τα όσπρια σε συνδυασμό με τα δημητριακά (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.α. σε συνδυασμό με ρύζι, κινόα, στάρι κ.α.) εκτός από νόστιμα είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Ο συνδυασμός αυτός δίνει...
Σαλάτα δημητριακών
Υλικά συνταγής
- 250γρ. μιξ δημητριακών (σκληρό σιτάρι, κριθάρι, μακρύκκοκο ρύζι κόκκινο (ή καστανό) (225γρ.) και φακές κόκκινες (25γρ.))
- 100γρ. μανιτάρια
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό (κόκκινο) ψιλοκομμένο
- 8-10 τοματίνια στα τέσσερα
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα δημητριακά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι εντελώς, (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και τα βάζουμε σε μια μπασίνα να κρυώσουν ελαφρώς.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε ελάχιστο λάδι τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Τα προσθέτουμε στα δημητριακά.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στη σαλάτα, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα τοματίνια και την κάπαρη.
- Περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο, στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Τα δημητριακά και οι φακές είναι αποφλοιωμένα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να βράζουν πιο γρήγορα. Σε περίπτωση που δε βρούμε αποφλοιωμένα, βράζουμε όσο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11665
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο