Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. γάλα καρύδας
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 40γρ. ρύζι γλασέ
  • 10γρ. κορνφλάουρ
cookon
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε το ρύζι σε νερό και το σουρώνουμε μόλις μαλακώσει. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ρύζι , τα 450ml. γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε διαρκώς και πριν αρχίσει να κοχλάζει διαλύουμε το κορνφλάουρ στα 50ml. γάλα καρύδας.
  2. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε (περίπου μετά από 2 λεπτά) και μοιράζουμε στα μπολάκια.
  3. Όταν μοιράζουμε στα μπολάκια το ρυζόγαλο δεν πρέπει να είναι εντελώς πηχτό γιατί πήζει όσο κρυώνει. Επίσης, όσο μοιράζουμε στα μπολάκια, ανακατεύουμε για να μην πέσει το ρύζι μονομερώς σε μερικά μπολάκια.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα και ινδοκάρυδο .

Αυτό το ήξερες

Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
H καρύδα είναι πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Ειναι εξαιρετικά ευεργετική στο δέρμα και συγκεκριμένα στην αποτοξίνωση του. Πιο γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2230 Εμφανίσεις σήμερα: 4