Κρέμα ζαχαροπλαστικής (βασική συνταγή)

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά (175γρ.)
  • 3 κρόκοι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. κορν φλάουρ
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 λοβούς βανίλια
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 κιλό

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμόΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Προσέχουμε ώστε αν πάρει βράση να το βγάλουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, σε κλωστή, μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
  2. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περνάμε την κρέμα από σήτα (αν έχουμε) και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2936 Εμφανίσεις σήμερα: 2