Παέλια με παγκάσιους και κοτόπουλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα παγκάσιους
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • ½ σακκουλάκι μύδια καθαρισμένα
  • 2 καλαμάρια σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • 1 πιπεριά τσίλι ολόκληρη
  • 2 στήμονες κρόκο Κοζάνης
  • ½ φλιτζ. καλαμπόκι βραστό ή κονσέρβα εμπορίου
  • 2 φλιτζ. ρύζι μακρύκκοκο ή καρολίνα ή γλασσέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές, τα καλαμάρια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιλέτα παγκάσιους κομμένα σε μικρά κομμάτια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. και τις γλυκιές πιπεριές και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκοΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα. Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό, αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. η παέλια για περίπου 7 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν σωστά τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της παέλιας.
  4. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε την παέλια να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η παέλια είναι το πλέον παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, με θαλασσινά, με κοτόπουλο και λαχανικά. Αρχικά η παέλια φτιαχνόταν στην περιοχή Levante της Ισπανίας απο τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2219 Εμφανίσεις σήμερα: 0