Πρόκειται για ένα είδος πλευρώτους μανιταριών που φυτρώνει όλο το χρόνο στις ρίζες του φυτού Ερυγγίου και των γαϊδουράγκαθων. Λαϊκή ονομασία: Αυτάκι, Αυτίτσι ή Φτίτσι, Αγκαθίτης ή Αγκαθομανίτης,...
Ριζότο με πλευρώτους του Ερυγγίου
Υλικά συνταγής
- 200γρ. ρύζι αρμπόριο
- 100γρ. μανιτάρια "Πλευρώτους του Ερυγγίου" σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 1/3 φλιτζ. κρασί λευκό
- 30γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
- Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο από το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε ξανά τόσο ζωμό όσο να καλύψει τα υλικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, για περίπου 12-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να παέι παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το ριζότο βγει πολύ πηκτό, τοποθετούμε στο κέντρο του τηγανιού ένα παγάκι και ανακατεύουμε μέχρι να αραιώσει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10123
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο