Για να καταλάβουμε αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο ζωμό στο τηγάνι μας σέρνουμε την κουτάλα μας στον πάτο του σκεύους. Αν το ρύζι αφήνει κενό και χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα για να ξανακαλύψει το...
Ριζότο με σαφράν και μανιτάρια πόρτο μπέλο
Υλικά συνταγής
- 200γρ. ρύζι αρμπόριο
- 300γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο σε φετούλες
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 30γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100ml λευκό κρασί
- 2-3 κλωναράκια σαφράν
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
- Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο από το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σαφράνΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα..
- Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Μόλις απορροφηθούν τα υλικά, προσθέτουμε ξανά τόσο ζωμό όσο να καλύψει τα υλικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, για περίπου 12-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να παέι παντού. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Στο τέλος σερβίρουμε ζεστό και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Ο κρόκος αποτελούσε στον αρχαίο κόσμο ένα από τα πιο περιζήτητα και ακριβά μπαχαρικά. Σαν φυτό, με έντονο άρωμα και χρώμα, είχε πολλές χρήσεις: χρωστική ουσία, φάρμακο, βότανο, άρτυμα, ενώ του...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το ριζότο βγει πολύ πηκτό, τοποθετούμε στο κέντρο του τηγανιού ένα παγάκι και ανακατεύουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12711
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο