Για να καταλάβουμε αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο ζωμό στο τηγάνι μας σέρνουμε την κουτάλα μας στον πάτο του σκεύους. Αν το ρύζι αφήνει κενό και χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα για να ξανακαλύψει το...
Ριζότο με μανιτάρια και μαϊντανό
Υλικά συνταγής
- 300γρ. ρύζι (αρμπόριο/νυχάκι/καρολίνα/καρναρόλι (σε ντελικατέσεν)/βιαλόνε νάνο (μόνο σε επιλεγμένα ντελικατέσεν))
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
- 200γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 250ml κρασί λευκό ξηρό
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½-1 φλιτζ. παρμεζάνα (κατά προτίμηση)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50γρ. βούτυρο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε το μάτι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και ανεβάζουμε το μάτι στο μισό.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., τόσο ώστε ίσα-ίσα να καλύπτει το ρύζι. Πριν ρίξουμε κι άλλο ζωμό, θα πρέπει να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα που ρίξαμε.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μόλις απορροφάται ο προηγούμενος που μπήκε και ανακατεύουμε.
- Αλατίζουμε και βάζουμε σταδιακά την τελευταία δόση του ζωμού ώστε να διαπιστώσουμε αν χρειάζεται όλη την ποσότητα. Δοκιμάζουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά όσο έχει λίγο ακόμη υγρό γιατί θα το «πιει» μέχρι να σερβίρουμε.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα ή μια ελληνική πικάντικη γραβιέρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11561
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο