Μανιτάρια πλευρώτους του Ερυγγίου

Πρόκειται για ένα είδος πλευρώτους μανιταριών που φυτρώνει όλο το χρόνο στις ρίζες του φυτού Ερυγγίου και των γαϊδουράγκαθων. Λαϊκή ονομασία: Αυτάκι, Αυτίτσι ή Φτίτσι, Αγκαθίτης ή Αγκαθομανίτης, Λαγουδαφτί ή Λαγαφτί, Λαγού ή καλογέρου το αφτί, Παπαφτί (Ποντιακά). Είναι μια ποικιλία μανιταριών πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Η γεύση του είναι ευχάριστη και απαλή και η μυρωδιά του απαλή εξίσου.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ριζότο με πλευρώτους του Ερυγγίου

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Ριζότο