Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 300γρ. μανιτάρια πορτσίνιΜανιτάρια με έντονο άρωμα. Προέρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως αποξηραμένα. σε φετούλες
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100ml λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο από τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μέχρι να καλυφθούν τα υλικά ίσα ίσα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  3. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε ξανά τόσο ζωμό όσο να καλύψει τα υλικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, για περίπου 12-15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να παέι παντού.
  5. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  6. Στο τέλος σερβίρουμε ζεστό και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με επιπλέον πιπέρι.

Αυτό το ήξερες

Για να καταλάβουμε αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο ζωμό στο τηγάνι μας σέρνουμε την κουτάλα μας στον πάτο του σκεύους. Αν το ρύζι αφήνει κενό και χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα για να ξανακαλύψει το...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν το ριζότο βγει πολύ πηκτό, τοποθετούμε στο κέντρο του τηγανιού ένα παγάκι και ανακατεύουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2623 Εμφανίσεις σήμερα: 0