Ριζότο με γαρίδες και κόκκινα κρεμμύδια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (4 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 100γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. σχοινόπρασο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο
  • 1/3 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν κόκκινο χρώμα.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο από το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε ξανά τόσο ζωμό όσο να καλύψει τα υλικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, για περίπου 12-15 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν το ριζότο βγει πολύ πηκτό, τοποθετούμε στο κέντρο του τηγανιού ένα παγάκι και ανακατεύουμε μέχρι να αραιώσει.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4802 Εμφανίσεις σήμερα: 0