Ψωμί με μυρωδικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό αλεύρι (μισό μαλακό και μισό σκληρό) κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • ½ κ.γ. σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1½ ποτήρι νερό
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη.
  2. Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα. Αν πάει να μας αρπάξει από πάνω το ψωμί σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
  3. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Αυτό το ήξερες

Στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν άνηθον ή άνησον και χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο σε διάφορα κρασιά. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, όπως επίσης με ανθισμένα κλαδιά άνηθου στεφάνωναν τους νικητές....

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2774 Εμφανίσεις σήμερα: 2