Στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν άνηθον ή άνησον και χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο σε διάφορα κρασιά. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, όπως επίσης με ανθισμένα κλαδιά άνηθου στεφάνωναν τους νικητές....
Ψωμί με μυρωδικά
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό αλεύρι (μισό μαλακό και μισό σκληρό) κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- ½ κ.γ. σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1½ ποτήρι νερό
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη.
- Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα. Αν πάει να μας αρπάξει από πάνω το ψωμί σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
- Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4478
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο