Ψητές ντομάτες με μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικός αποξηραμένος
  • 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¾ κ.γ. πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., το αλάτι, το πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Αλείφουμε με αυτήν την πάστα τις ντομάτες κυρίως από την εσωτερική πλευρά.
  3. Βάζουμε σε τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις ντομάτες, με την εξωτερική πλευρά να πατάνε το τηγάνι. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4622 Εμφανίσεις σήμερα: 2