Ψαρόσουπα με μυλοκόπι και μπακαλιάρο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ψάρια (1 μυλοπόπι μεσαίου μεγέθους και 1-2 μπακαλιαράκια μικρά)
  • 1½ λίτρο νερό
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • ½φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2-3 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα ψάρια. Αφήνουμε να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για 10-15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
  2. Όταν τα ψάρια είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε πιατέλα. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Περνάμε από σήτα το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. των ψαριών για να μην μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι και τον προσθέτουμε στα λαχανικά.
  3. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν. Προς το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  4. Πολτοποιούμε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ ή μούλτι. Σερβίρουμε ξεχωριστά τη σούπα από τα ψάρια ή τα προσθέτουμε στο κάθε πιάτο καθαρισμένα.

Αυτό το ήξερες

Πρόκειται για τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας καθώς τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της. Οι σούπες στην πλειονότητα τους είναι ελαφριές και εύπεπτες και θεωρούνται...
Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται. Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7110 Εμφανίσεις σήμερα: 2