Ψαρόσουπα με καπόνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό καπόνια
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα καπόνια. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
  3. Βγάζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. που έχουμε στη κατσαρόλα από σήτα για να μην μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν. Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι αφού το πλύνουμε.
  5. Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκκαλα. Δοκιμάζουμε τα λαχανικά, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τα καθαρισμένα κομμάτια των ψαριών. Διαλύουμε με σύρμα το κορνφλάουρ με το χυμό από τα λεμόνια και λίγο από τη σούπα. Το προσθέτουμε στην σούπα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από φωτιά.
  6. Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 26012 Εμφανίσεις σήμερα: 3