Πρόκειται για τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας καθώς τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της.
Οι σούπες στην πλειονότητα τους είναι ελαφριές και εύπεπτες και θεωρούνται...
Ψαρόσουπα
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό σαλούβαρδος ή μπακαλιαράκια ή βραστόψαρα
- 2-3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα ψάρια. Αφήνουμε να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για 10-15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
- Βγάζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. που έχουμε στη κατσαρόλα από σήτα για να μην μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν.
- Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκκαλα. Δοκιμάζουμε τα λαχανικά και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το ρύζι. Όταν είναι όλα μαλακά, προσθέτουμε τα καθαρισμένα κομμάτια των ψαριών και το χυμό από τα λεμόνια.
- Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.
Αυτό το ήξερες
Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Ψάρια κατάλληλα για σούπα είναι τα πετρόψαρα: χάνος, γύλος, σκορπιός, σκορπίνα, δράκαινα, σμέρνα, μουγγρί, μπακαλιαράκια, λαυράκι, πεσκανδρίτσα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 34828
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο