Πουρές μελιτζάνας
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά μελιτζάνες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 - 1 ½ ποτήρι γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ψήνουμε ιδανικά τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να μαυρίσουν γύρω–γύρω. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. στην κρέμα. Ανακατεύουμε και αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρέςΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. μας προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
- Σερβίρουμε με κρέατα κοκκινιστά ή κυνήγια.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17385
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο