Πουρές μελιτζάνας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά μελιτζάνες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 - 1 ½ ποτήρι γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψήνουμε ιδανικά τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να μαυρίσουν γύρω–γύρω. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. στην κρέμα. Ανακατεύουμε και αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρέςΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. μας προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
  5. Σερβίρουμε με κρέατα κοκκινιστά ή κυνήγια.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 17361 Εμφανίσεις σήμερα: 4