Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Πουγκάκια Πάτμου
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 συσκευασία μαργαρίνη
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- λίγο ανθόνερο (για ράντισμα)
για τη γέμιση
- 250γρ. καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι.
- 100γρ. αμύγδαλα
- ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
για το σιρόπι
- 250γρ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 150γρ. μέλι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 35-40 τεμάχια
Δωδεκάνησα (Πάτμος)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε σε μούλτι τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τόσο όσο να τα ψιλοκόψουμε.
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, την φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ετοιμάζουμε την ζύμη μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια με κουπάτ ή ποτήρι με φαρδύ χείλος.
- Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι και το κλείνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα μας τις δύο άκρες.
- Βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 180οC (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου μας) μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.
Πάτμος
Δωδεκάνησα
Αυτό το ήξερες
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6687
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο