Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (24 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 1 βανίλια

για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12-14 τμχ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Χτυπάμε την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, το μπέικιν, την βανίλια, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και μόλις λιώσει η ζάχαρη, σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα. Πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύο το γλυκό.
  4. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι και βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε κρύα.

Αυτό το ήξερες

Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 45066 Εμφανίσεις σήμερα: 9