Ποικιλία με ελληνικά ιδιαίτερα τυριά και μπλέ τυρί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. κεφαλογραβιέραΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα με μείξη κατσικίσιου σε μικρές ποσότητες. Ωριμάζει για τρείς μήνες και τρώγεται σαν επιτραπέζιο, τριμμένο ή σαγανάκι. Καστοριάς Π.Ο.Π
  • 200γρ. κασέρι Π.Ο.Π Τυρνάβου
  • 200γρ. τυρί μετσοβίτικο με πιπέρι
  • 200γρ.γραβιέρα ΝάξουΠΟΠ. Είναι η μοναδική γραβιέρα που παρασκευάζεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Έχει γλυκιά γεύση. Η Κυκλαδίτικη γραβιέρα παρασκευάζεται σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά έχει κάποιες διαφορές στο χρώμα και στη γεύση εξαιτίας της διατροφής των ζώων. Μόνο της Νάξου είναι αναγνωρισμένη ως ΠΟΠ.
  • 200γρ. λαδοτύρι ΜυτιλήνηςΠΟΠ τυρί της  Μυτηλίνης. Έχει υφή σκληρή με μικρές οπές και χρώμα λευκό έως λευκοκίτρινο. Κυκλοφορεί στο εμπόριο σε κυλινδρικό σχήμα. Διατηρείται σε ελαιόλαδο γι' αυτό και ονομάζεται λαδοτύρι.
  • 100γρ. μπλέ τυρί
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα τυριά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με αποξηραμένα φρούτα και κρασί.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Η γραβιέρα είναι σκληρό ελληνικό κίτρινο τυρί, που παρασκευάζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και με διαφορετικά είδη γάλακτος. Κατά την παραγωγή, η γραβιέρα μπαίνει σε καλούπια διάφορων μεγεθών που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3796 Εμφανίσεις σήμερα: 3