Πιάτο τυριών και αλλαντικών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 φέτες ζαμπον μπούτι καπνιστό
  • 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 150γρ. κασέρι Σοχού
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα ηπείρου
  • 6-8 φέτες ημίσκληρο τυρι
  • ντοματίνια
  • 10 κρακεράκια
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κασέρι και την κεφαλογραβιέραΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα με μείξη κατσικίσιου σε μικρές ποσότητες. Ωριμάζει για τρείς μήνες και τρώγεται σαν επιτραπέζιο, τριμμένο ή σαγανάκι. σε κομμάτια. Στρώνουμε σε μεγάλο πιάτο περιφεριακά τα κρακιεράκια, το ημίσκληρο τυρί και τα αλλαντικά τυλιγμένα σε ρολό.
  2. Στο κέντρο βάζουμε το κασέρι και την κεφαλογραβιέρα. Ανάμεσα προσθέτουμε μερικά ντοματίνια για δροσιά και σερβίρουμε ιδανικά με καλό κρασί ή παγωμένη μπύρα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 16913 Εμφανίσεις σήμερα: 8