Πιατέλα τυριών με ξηρούς καρπούς και φρούτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 100γρ. γραβιέρα ΝάξουΠΟΠ. Είναι η μοναδική γραβιέρα που παρασκευάζεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Έχει γλυκιά γεύση. Η Κυκλαδίτικη γραβιέρα παρασκευάζεται σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά έχει κάποιες διαφορές στο χρώμα και στη γεύση εξαιτίας της διατροφής των ζώων. Μόνο της Νάξου είναι αναγνωρισμένη ως ΠΟΠ.
  • 100γρ. γραβιέρα ΚρήτηςΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από πρόβειο και γίδινο. Είναι γνωστό για την υπόγλυκη γεύση του. Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας.
  • 100γρ. γραβιέρα Αγράφων
  • 100γρ. βικτώρια ή μετσοβόνεΠΟΠ τυρί από το Μέτσοβο. Είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί. Καπνίζεται τυλιγμένο σε σχοινί με την μέθοδο pasta filata. 
  • 100γρ. λαδοτύρι ΜυτιλήνηςΠΟΠ τυρί της  Μυτηλίνης. Έχει υφή σκληρή με μικρές οπές και χρώμα λευκό έως λευκοκίτρινο. Κυκλοφορεί στο εμπόριο σε κυλινδρικό σχήμα. Διατηρείται σε ελαιόλαδο γι' αυτό και ονομάζεται λαδοτύρι.
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 10 βερύκοκα αποξηραμένα
  • 10 φέτες συκομαϊδα Κέρκυρας
  • 3 κ.σ. καρύδια ψίχα
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 2 κ.σ. φουντούκια
  • μερικά κρακεράκια
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα τυριά μας σε κομμάτια ή φέτες και τα στρώνουμε σε πιατέλα. Ανάμεσα από τα τυριά βάζουμε φρούτα και ξηρούς καρπούς.
  2. Σερβίρουμε ιδανικά με καλό κόκκινο κρασί.

Αυτό το ήξερες

Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12875 Εμφανίσεις σήμερα: 0