Πιάτο τυριών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 100γρ. γραβιέρα Μετσόβου
  • 100γρ. κασέρι Σοχού
  • 100γρ. Μετσοβόνε
  • 100γρ. μανούρι
  • 80γρ. μπλέ τυρί
  • 140γρ. τυρί Γαλλίας με πιπέρι
  • καρύδια
  • 5-6 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 5-6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες. και μετσοβόνεΠΟΠ τυρί από το Μέτσοβο. Είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί. Καπνίζεται τυλιγμένο σε σχοινί με την μέθοδο pasta filata.  σε τρίγωνα. Τη γραβιέρα και το κασέρι σοχού σε μπαστουνάκια. Το μπλε τυρί το κόβουμε σε ακανόνιστά κομμάτια και το πιπεράτο το αφήνουμε σε κομμάτι.
  2. Ανάμεσα στα τυριά απλώνουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια. Μια πιατέλα που καλύπτει σχεδόν όλα τα γούστα σε τυριά και συνοδεύει τέλεια μια βραδιά με καλό κρασί ή μπύρα ή τα τυριά σε ένα γιορτινό γεύμα.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8848 Εμφανίσεις σήμερα: 1