Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Πλευρώτους ψητά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά.
- 1 λεμόνι ( ο χυμός του)
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τυχόν μεγάλα κομμάτια.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν Μαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αφού μαραθούν τα μανιτάρια, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8970
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο