Μανιτάρια σοτέ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 500γρ. λευκά αγάρικα
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε στη μέση τα αγάρικα. Τα πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά. τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε ολόκληρα.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφί χρώμα και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3843 Εμφανίσεις σήμερα: 4