Πίτσα με prosciutto cotto, σαλάμι πικάντικο και μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη γέμιση

  • 4 μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες πικάντικο σαλάμι
  • 4 φέτες prosciutto cottoΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο όμως είναι μαγειρεμένο. Έτσι αποκαλούν οι Ιταλοί το ζαμπόν.
  • ½ φλιτζ. χυμό ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • φρεκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Eτοιμάζουμε το ζυμάρι, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  4. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200οC. Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα (κρατάμε 2 -3 κουταλιές) την μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες., το πικάντικο σαλάμι τις 2 φέτες προσούτο κομμένες σε μικρά κομμάτια λίγη μοτσαρέλα ακόμη και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και βάζουμε στο κέντρο τις 2 φέτες προσούτο. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι.
  5. Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6289 Εμφανίσεις σήμερα: 0