Σπέσιαλ πίτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

για την πίτσα

  • 4 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη
  • 10 φέτες πεπερόνε
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 φρέσκα μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Ποσότητα: 1 πίτσα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  6. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  7. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  8. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  9. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  10. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, πρώτα τη σάλτσα κι έπειτα τα υπόλοιπα.
  11. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
  12. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη σπιτική διαλέξτε την αγαπημένη σας πίτσα και χρησιμοποιήστε έτοιμη ζύμη εμπορίου.

Σχόλια

Από τον Ευαγγελία Μουστάκα την ημ/νία 10/29/2019 - 11:40
Υπέροχη συνταγή,εάν η ζύμη βγει πολύ μπορώ να την βάλω στην καταψυξη;Η οχι;

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5999 Εμφανίσεις σήμερα: 0