Πίτσα καπριτσιόζα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (4 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για την σάλτσα

  • 1 ½ φλιτζ. χυμό από φρέσκιες ντομάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. κοφτό βασιλικό αποξηραμένο ή μερικά φύλλα ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη πίτσα

  • 3 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 6-8 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 φέτες ζαμπόν πολύ λεπτά κομμένο
  • 1 αυγό βραστό κομμένο στα 4
  • 3 αγκινάρες τουρσί κομμένες σε χοντρά κομμάτια
cookefi
Ποσότητα: 2 στρόγγυλες λεπτές πίτσες
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το ζυμάρι μας, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να φουσκώσει. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  3. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  4. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  5. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 2 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  6. Έπειτα, προσθέτουμε την σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.. Προσθέτουμε τα υλικά για την πίτσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω, περίπου για 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5922 Εμφανίσεις σήμερα: 0