Γρήγορα τυροπιτάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (14 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

 

  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 400γρ. φέτα
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πιπέρι
  • προαιρετικά σουσάμι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25-30 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και ανακατεύουμε. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.
  2. Πλάθουμε σε μπαλάκια και προαιρετικά πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι ή αλείφουμε με αυγό.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα ή στους 180 °C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Το βίντεο της συνταγής

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12876 Εμφανίσεις σήμερα: 5