Πικάντικη τηγανιά με καπνιστή πάπρικα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
  • 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη στον τρίφτη
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • ½ κ.γ. κοφτό μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κρέας με το κρασί το κρεμμύδι και το σκόρδο για 30 λεπτά περίπου.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές και το βγάζουμε στην άκρη, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε αρχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα..
  4. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Μόλις το φαγητό πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  6. Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό ή πατάτες λεμονοριγανάτες.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3583 Εμφανίσεις σήμερα: 7