Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Πικάντικα σουβλάκια κοτόπουλο
Υλικά συνταγής
- 700γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι (κομμένο σε κύβους 4 εκ. περίπου)
- 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
- ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
- αλάτι
- πιπέρι
- 100ml ελαιόλαδο
- 2-3 λάιμ (ο χυμός τους)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύουμε να μαριναριστούνΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά..
- Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξύλινα ή ανοξείδωτα σουβλάκια και τα απλώνουμε σε ταψί. Αν έχει περισσέψει μαρινάδα περιχύνουμε τα σουβλάκια από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 15 λεπτά. Ενδιάμεσα γυρνάμε τα σουβλάκια για να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. απ' όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας με χυμό λάιμ.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3217
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο