Εύκολο κοκκινιστό κοτόπουλο στο φούρνο

short url (for easy share)

No votes yet

Υλικά συνταγής

 

  • 800γρ.- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 500γρ.-700γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1 κ.σ. κοφτή δυόσμος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί τα φιλέτα κοτόπουλο. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την πάπρικα, το δυόσμο, τη ρίγανη, το καρότο και τις πιπεριές. Βάζουμε σε μεταλλικό κλιπ τσαγιού (ή σε τούλι) τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα και το τοποθετούμε στο πυρέξ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 45 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε.
  5. Συνοδεύουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Η πρώτη καταγραφή πωλήσεων κοτόπουλου έγινε στις Η.Π.Α. το 1934 και κατέδειξε ότι οι πωλήσεις πλησίαζαν τα 30 εκατομμύρια κιλά ετησίως. Πρόσφατες καταγραφές τις ανεβάζουν στα 35 εκατομμύρια κιλά...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 317 Εμφανίσεις σήμερα: 0