Το βατραχόψαρο (πεσκανδρίτσα) είναι από τα καλυτέρα ψάρια. Η σάρκα του είναι σφιχτή πολύ άσπρη και έχει τη νοστιμιά του αστακού!
Πεσκανδρίτσα (βατραχόψαρο) με πουρέ καρότου
Υλικά συνταγής
για την πεσκανδρίτσα
- 800γρ. πεσκανδρίτσα
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- 3 κ.σ. βούτυρο
για τον πουρέ
- 1 κιλό καρότα
- 125γρ. βούτυρο
- 1 ποτήρι ζωμός κότας
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τον πουρέ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα.
- Τα βάζουμε να βράσουν σε κοχλάζον νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Μαζί με το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και το βούτυρο τα διαλύουμε σε μπλέντερ.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, να γίνει η υφή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. ωραία.
για την πεσκανδρίτσα
- Καλύπτουμε τις πεσκανδρίτσες με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με τον πουρέ.
Αυτό το ήξερες
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3094
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο