Γαρίδες σοτέ με κρασάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
SMILE
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις γαρίδες μέχρι να πάρουν κόκκινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2663 Εμφανίσεις σήμερα: 4