Πεντανόστιμα κοτοπιτάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για τη γέμιση

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα γκούντα τριμμένο
  • ½ κούπα ένταμ τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
ioanna
Ποσότητα: 15 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. BράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό τα στήθη κοτόπουλο. Αφού βράσουν, τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη γκούντα, το ένταμ, την κρέμα γάλακτος, τα μπαχαρικά και ελαφρώς χτυπημένο το αυγό.
  2. Κόβουμε ανά δύο τα φύλλα κρούστας σε 3 λωρίδες. Βάζουμε γέμιση στην άκρη της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε φακελάκι τρίγωνο. Όταν φτάσουμε στο τέλος, με λίγο νεράκι ενώνουμε την άκρη του φύλλου.
  3. Όταν ετοιμάσουμε όλα τα κοτοπιτάκια τα αλείφουμε με λίγο νεράκι και τα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. TηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10359 Εμφανίσεις σήμερα: 0