Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Πεντανόστιμα κοτοπιτάκια
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για τη γέμιση
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 250ml κρέμα γάλακτος
- ½ κούπα γκούντα τριμμένο
- ½ κούπα ένταμ τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
ioanna
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 15 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- BράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό τα στήθη κοτόπουλο. Αφού βράσουν, τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη γκούντα, το ένταμ, την κρέμα γάλακτος, τα μπαχαρικά και ελαφρώς χτυπημένο το αυγό.
- Κόβουμε ανά δύο τα φύλλα κρούστας σε 3 λωρίδες. Βάζουμε γέμιση στην άκρη της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε φακελάκι τρίγωνο. Όταν φτάσουμε στο τέλος, με λίγο νεράκι ενώνουμε την άκρη του φύλλου.
- Όταν ετοιμάσουμε όλα τα κοτοπιτάκια τα αλείφουμε με λίγο νεράκι και τα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. TηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10359
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο