Πέννες με καπνιστό σολομό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο πέννες
  • 150γρ. καπνιστός σολομός
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ώσπου να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. ελαφρώς. Στη συνέχεια, κόβουμε το σολομό σε φέτες και τον προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφού ψηθεί και το χρώμα του γίνει άσπρο, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με τη βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη.. Περιμένουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Από τον Βάρβαρα Τζαβελλα την ημ/νία 01/18/2019 - 23:08
Καλό φάγωμα

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2914 Εμφανίσεις σήμερα: 1