Κοχύλια με βότκα και καπνιστό σολομό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. κοχύλια (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

για τη σάλτσα

  • 125γρ. καπνιστός σολομός ψιλοκομμένος
  • ⅓ φλιτζ. βότκα
  • ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 λεμόνι μεγάλο (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε τη βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη., το χυμό του λεμονιού και το σολομό. Αφήνουμε τα υλικά στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Αμέσως μετά, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά ακόμη.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασο.
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2607 Εμφανίσεις σήμερα: 0