Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Κοχύλια με βότκα και καπνιστό σολομό
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. κοχύλια (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα
- 125γρ. καπνιστός σολομός ψιλοκομμένος
- ⅓ φλιτζ. βότκα
- ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 λεμόνι μεγάλο (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τη βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη., το χυμό του λεμονιού και το σολομό. Αφήνουμε τα υλικά στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Αμέσως μετά, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασο.
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4430
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο