Χυλοπίτες με σάλτσα λαχανικών και παρμεζάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
  • 500γρ. ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή πολτοποιημένες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε ζάρια
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ζάρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 φλιτζ. φλέικς παρμεζάνας
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις στραγγίζουμε.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νερό (½ φλιτζάνι), τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  4. Προσθέτουμε 1 λίτρο βραστό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ρουφήξουν οι χυλοπίτες τη σάλτσα και να μαλακώσουν. Αν οι χυλοπίτες είναι εμπορίου ίσως χρειαστούν λίγο νεράκι παραπάνω.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά το φαγητό και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα. Τέλος, προσθέτουμε τα φλέικς παρμεζάνας σε κάθε μερίδα και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3242 Εμφανίσεις σήμερα: 0