Πένες με κοτόπουλο και τυρί κρέμα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • ½-1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ή πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο/μερίδα
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το στήθος κοτόπουλο και έπειτα το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βράζουμε τις πένες.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρώς στο βούτυρο, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το τυρί κρέμα και λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Έπειτα, προσθέτουμε τις πένες και επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και επιπλέον πιπέρι αν το επιθυμούμε.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2865 Εμφανίσεις σήμερα: 0