Παστιτσάδα με κόκορα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τον κόκορα

  • 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες (2 ½ κιλά ή 8 μερίδες περίπου)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 γαρύφαλλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τα μακαρόνια

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο1
  • νερό

για το σερβίρισμα

  • μανούρι Κέρκυρας (ή παρμεζάνα)
cooklathina
Ποσότητα: 6-8 άτομα
Ιόνια νησιά (Κέρκυρα)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κόκορα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  6. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το πιπέρι.
  7. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
  8. Ταυτόχρονα, βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
  9. Μόλις ο κόκορας είναι έτοιμος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με το κρέας και τη σάλτσα του.
  10. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα μακαρόνια με κερκυραϊκό μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί, είναι κατάλληλο για μακαρονάδες..
Κέρκυρα
Ιόνια νησιά

Αυτό το ήξερες

Μια μικρή μερίδα πουλερικών εξασφαλίζει μέχρι και το 30% της απαιτούμενης καθημερινής ποσότητας ψευδαργύρου που χρειάζεται ο οργανισμός.
Πλύνετε καλά τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά την επαφή σας με ωμά πουλερικά.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να πάρει περισσότερα αρώματα ο κόκορας, μπορείτε να χαράξετε τα κομμάτια και να βάλουμε τα μπαχαρικά στα σχισίματα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4939 Εμφανίσεις σήμερα: 1