Πάβλοβα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 280γρ. ζάχαρη ψιλή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη (για τη σαντιγί)
  • 500γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε 4
  • 2 κ.σ. μπράντυ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (για τις φράουλες)
cooklila
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Ωκεανία (Νέα Ζηλανδία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με μια πρέζα αλάτι. Όταν τα ασπράδια γίνουν μια μάζα, σαν φρέσκο χιόνι, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ξανασφίξουν.
  2. Ανακατεύουμε τα άλλα 140γρ. ζάχαρη απαλά με μια σπάτουλα.
  3. Βάζουμε τη μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη. σε κορνέ. Αν δεν έχουμε κορνέ παίρνουμε μια σακούλα τροφίμων καθαρή κόβουμε την γωνία της ώστε να σχηματίσει μια τρύπα με διάμετρο1 εκ. περίπου.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 100oC.
  5. Γεμίζουμε τη σακούλα με τη μαρέγκα. Βάζουμε λαδόχαρτο σε ταψί, αλευρώνουμε και στο κέντρο τοποθετούμε ένα πιάτο του κυρίως φαγητού. Χρησιμοποιούμε σαν οδηγό το πιάτο και κάνουμε έναν κύκλο περιμετρικά με το δάχτυλο μας (θα κάνουμε ένα κυκλικό κενό στο αλεύρι).
  6. Αφαιρούμε το πιάτο και αρχίζουμε να αδειάζουμε τη μαρέγκα κυκλικά. Στην περιφέρεια του κύκλου απλώνουμε και δεύτερη στρώση μαρέγκας από πάνω ώστε να δημιουργήσουμε ένα είδος τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας. Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή.. Με κουτάλι απλώνουμε την μαρέγκα να έχει ίδιο πάχος παντού στο εσωτερικό.
  7. Βάζουμε στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις και ψήνουμε για 1½ ώρα τουλάχιστον. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα για να την μεταφέρουμε σε πιάτο. Αν δεν κρυώσει καλά υπάρχει περίπτωση να μας σπάσει κατά την μεταφορά.
  8. Πριν να σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί. Μαρινάρουμε τις φράουλες με λίγο μπράντυ και ζάχαρη. Γεμίζουμε τη θήκη της μαρέγκας με τις μισές φράουλες. Καλύπτουμε από πάνω με σαντιγί και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και το ζουμί τους.

Αυτό το ήξερες

Η τούρτα πάβλοβα (pavlova) είναι σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα γλυκά. Η πατρότητά του διεκδικείται τόσο από τη Νέα Ζηλανδία όσο και από την Αυστραλία. Η Άννα Πάβλοβα, ίσως η διασημότερη μπαλαρίνα...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το μπολ στο οποίο χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό. Το ίδιο καθαρό πρέπει να είναι και το σύρμα με το οποίο τα χτυπάμε γιατί αν υπάρχει ίχνος λίπους δεν θα φουσκώσουν τα ασπράδια όπως πρέπει.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3937 Εμφανίσεις σήμερα: 0