Πάβλοβα: η ιστορία της

Η τούρτα πάβλοβα (pavlova) είναι σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα γλυκά. Η πατρότητά του διεκδικείται τόσο από τη Νέα Ζηλανδία όσο και από την Αυστραλία. Η Άννα Πάβλοβα, ίσως η διασημότερη μπαλαρίνα του 20ού αιώνα, μαγεύει το σεφ Gerbert Sachse  του ξενοδοχείου Esplanade, δίνοντας μια κορυφαία παράσταση στο Περθ και της αφιερώνει μια ντελικάτη δημιουργία, τη σημερινή πάβλοβα. Οι Αυστραλοί οικειοποιούνται του γεγονότος, ενώ οι Νεοζηλανδοί ενίστανται, με αποτέλεσμα η διαμάχη να υφίσταται ακόμα και σήμερα.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Πάβλοβα
Πάβλοβα

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Φρούτων, Τούρτες και Τάρτες