Πατατοσαλάτα με πίνατς

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος σκόνη
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • ½ φλιτζ. πίνατς
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., τις πατάτες και τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για περίπου 40 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε ζάρια.
  2. Χτυπάμε σε μούλτι τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα πίνατς.
  3. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα από το μούλτι και ανακατεύουμε. Καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι και προσθέτουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα κρύα.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2354 Εμφανίσεις σήμερα: 2