Πατατοσαλάτα με ψητό μπέικον

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 150γρ. μπέικον σε κύβους
  • 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ.
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

για τη σως λαδολέμονο

  • 1 λεμόνι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι. Ο ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
  3. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  4. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το μπέικον να βγάλει τα αρώματά του και το προσθέτουμε στις πατάτες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε τις πατάτες.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλάτι.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4482 Εμφανίσεις σήμερα: 0