Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.
Πατάτες γιαχνί (μπλουμ)
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πατάτες
- 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν όλες.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται ίσα ίσα οι πατάτες.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να γίνει η σάλτσα τους πηχτή.
- Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές ή κρύες.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 163708
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο