Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. τους)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί.
  3. Συμπληρώνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τις πατάτες. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C.
  4. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 1 με 1 ½ ώρα από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο φούρνο και  ανάλογα με το μέγεθος τους), προσθέτουμε και τη ρίγανη.
  5. Σερβίρουμε σκέτες ή συνοδεύουμε με κρέατα φούρνου.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 18768 Εμφανίσεις σήμερα: 4