Πατάτες λεμονοριγανάτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια (κυδωνάτες ή σε κύβους).
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί.
  4. Συμπληρώνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τις πατάτες.
  5. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 °C.
  6. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 1 με 1 ½ ώρα από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μέσα στο φούρνο κ ανάλογα με το μέγεθος τους), προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
  7. Σερβίρουμε σκέτες ή συνοδεύουμε κρέατα φούρνου.

Αυτό το ήξερες

Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4982 Εμφανίσεις σήμερα: 2